Zeitgeist.

Na krokodillentranen om olifanten maakt men een ontsnapte leeuwin zonder meer af en wie daar kritiek op heeft is wereldvreemd, hysterisch, te sentimenteel voor deze wereld en/of waant zich dierenarts-specialist.

Artsen Zonder Grenzen blijken evenzeer Grensoverschrijdende Artsen te zijn. De mantel der politieke correctheid is een paar maten te klein om dit ook nog eens te bedekken. Een bij voorbaat verloren queeste, zo realiseren de gebruikelijke moraalridders zich, dus laten ze hun paarden bang op stal.

Politieke recuperatie weerklinkt luid aan linker- en rechterzijde; een leeuwin is een kind is een asielzoeker. Men kan maar over één onrecht tegelijk verbolgen zijn en ook — vooral — alleen maar als deze verontwaardiging past binnen de perken van de eigen ideologische strekking.

Kies een kant. Links of rechts, dat zijn de opties, want wat ooit het redelijke midden was is inmiddels herleid tot een niemandsland, een barre vlakte waar geen mens een ander nog tegemoet wil komen.

Ratelende roeptoeters spuien ongenuanceerde meningen, overgoten met een ranzig sausje polariserende, populistische prietpraat.

Wij schrijven 21 juni 2018. Welkom op Twitter.